Acuarelă

Acuarelă este o o poezie scrisă de către Ion Minulescu și publicată pentru întâia oară în anul 1920, în revista „Viața românească”, iar zece ani mai târziu, în 1930, inclusă în ciclul „Strofe pentru faptele diverse”. Opera aparține curentului simbolist, Ion Minulescu fiind unul dintre reprezentanții acestuia, însă fără a avea o notă atât de sumbră precum George Bacovia.

Poezia are ca temă degradarea materială și morală în mediul citadin, această idee fiind sugerată prin intermediul ploii. Cele două secvențe poetice în care poate fi structurat textul au fost analizate de către profesorii noștri de limba română, iar interpretarea pe care o vei citi în cadrul acestui eBook te va ajuta să scrii un comentariu al poeziei, cât și alte eseuri. Totodată, aici vei găsi dezvoltate toate argumentele pentru care poezia Acuarelă de Ion Minulescu poate fi considerată o operă simbolistă.

Achiziționează materialele noastre pentru a avea suficiente informații despre curentul simbolist, dar pentru a descoperi semnificația versurilor lui Minulescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Acuarelă

[3]
Review-urile utilizatorilor
  • 09.12.2021
    Scris de Elev in clasa a 8-a
  • 26.05.2021
    Scris de Elev in clasa a 11-a
  • 02.03.2021
    Scris de Elev in clasa a 10-a