Sfârșit de veac în București de Ion Marin Sadoveanu

Sfârșit de veac în București este titlul unui roman social scris de Ion Marin Sadoveanu (pseudonimul romancierului și dramaturgului Iancu-Leonte Marinescu) și publicat pentru întâia oară în anul 1944. Inițial, autorul a dorit realizarea unei trilogii, iar „Sfârșit de veac în București” să constituie primul volum, iar „Ion Sântu”, apărut în anul 1957, cel de al doilea, însă din ultimul volum nu a reușit să scrie decât câteva pagini.

Tema pe care o abordează autorul este cea a arivismului și prezintă atmosfera de la sfârșitul secolului al XIX-lea în capitala României, când boierimea începea să fie înlocuită de burghezia aflată în plină ascensiune. Romanul relatează povestea lui Iancu Urmatecu, un arhivar care devine administratorul averii baronului Barbu, iar în felul acesta reușește să pună mâna pe o bună parte din averea boierului. 

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să înțelegi acțiunea romanului Sfârșit de veac în București de Ion Marin Sadoveanu și să scrii eseuri bine documentate despre această operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sfârșit de veac în București de Ion Marin Sadoveanu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.