Un pedagog de școală nouă

Un pedagog de școală nouă este o schiță scrisă de Ion Luca Caragiale și publicată pentru prima dată în anul 1896 în volumul „Schițe ușoare”. Textul are ca temă centrală ipocrizia umană, autorul reușind să redea foarte bine incompetența dascălilor acelei vremi și să ironizeze incultura, superficialitatea, favoritismul și slugărnicia.

Unicitatea personajului principal, limbajul ciudat și comic al pedagogului, dar și umorul cu care este transmis mesajul fac din schița Un pedagog de școală nouă una dintre cele mai memorabile opere ale lui Ion Luca Caragiale, având și un mare succes în lumea teatrului și a televiziunii.

Mai multe despre tema, personajele care iau parte la acțiunea acestei schițe sau desfășurarea evenimentelor vei afla citind cu atenție paginile comentariului din cadrul acestui eBook. În plus, vei afla cum trebuie structurat un eseu de nota 10 întrucât toate materialele au fost redactate de către profesori cu experiență. Astfel, dacă vrei să îți amintești ce se întâmplă în cele patru secvențe ale operei: Conferință, O inspecțiune, Ajunul examenelor, Examenul anual, dacă ai nevoie de explicații suplimentare pentru a argumenta că textul este o schiță sau dacă vrei să realizezi caracterizarea pedagogului, poți folosi aceste materiale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Un pedagog de școală nouă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.