Rezumat

Triumful talentului” de Ion Luca Caragiale este o operă pentru care vei avea nevoie de rezumat, deoarece face parte din operele incluse în programa pentru limba și literatura română. Astfel, în cadrul tematicii „Școala” profesorul de limba română poate alege să predea această schiță. Dacă vrei să fii cu un pas în fața colegilor tăi și să știi câte ceva despre această operă chiar înainte de a o studia îți recomandăm să accesezi rezumatul nostru. În felul acesta, vei înțelege acțiunea schiței și îți va fi mult mai ușor să rezolvi exercițiile din manualul de limba și literatura română.

„În timp ce Ghiță se întoarce acasă, pentru a-și ajuta tatăl la treburile gospodăriei, Niță ascultă sfatul dascălului și se îndreaptă spre Capitală, pentru a urma sfatul dascălului. Prin intermediul unei cunoștințe, Niță află că se organizează un concurs pentru un post de copist la unul dintre ministere. Participă la concurs, dându-și toată silința, fiind convins că va reuși să obțină postul, în ciuda faptului că la examen s-au prezentat mai mulți candidați. Din păcate, acesta nu se regăsește printre cei care au trecut proba. 

Cunoștința sa îl consolează, spunându-i că mai sunt alte șase ministere și că nu încape îndoiala că se va găsi un post și pentru el la unul dintre acestea. Astfel, Niță așteaptă răbdător să se ivească o nouă ocazie similară.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in