Argumentare schiță

Ai primit drept temă realizarea unui eseu prin care să argumentezi că opera „Triumful talentului”, scrisă de Ion Luca Caragiale este o schiță? Acum ai avantajul de a vedea cum trebuie să arate un eseu de acest gen pentru că profesorii noștri de limba și literatura română îți pun la dispoziție un material în care se argumentează ca Triumful talentului este o schiță. Citindu-l vei găsi o sursă de inspirație pentru realizarea propriei tale lucrări. 

Schița este o operă epică în proză, de dimensiuni reduse, care are o acțiune simplă, cu un singur fir narativ și în care se prezintă un singur eveniment semnificativ din viața unuia sau a mai multor personaje. Principalele moduri de expunere folosite sunt narațiunea și dialogul. Personajele sunt puţine la număr ṣi caracterizate sumar, iar desfășurarea acțiunii respectă momentele subiectului. 

Opera Triumful talentului” a fost scrisă de către autor la persoana a treia, acesta fiind obiectiv, fără a dezvălui elemente ce țin de psihologia personajelor. Urmărind întocmaicaracteristicile schiței, textul este de dimensiuni reduse, are un singur fir narativ, iar desfășurarea acțiunii urmărește momentele subiectului. De asemenea, acțiunea se desfășoară într-un ritm alert.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in