Tren de plăcere

Tren de plăcere este una dintre schițele care îi aparțin lui Ion Luca Caragiale, fiind publicată pentru prima dată în revista „Universul” în anul 1900. Textul prezintă călătoria cu peripeții pe care o face o familie burgheză la Sinaia. Deși este un text de dimensiuni reduse, Ion Luca Caragiale reușește să redea prin intermediul acestei schițe atmosfera acelei vremi, dar și să scoată în evidență și să critice subtil moravurile ușoare ale societății din acea perioadă.

Întrucât este posibil ca această schiță să se regăsească în manualul tău de limba și literatura română pentru clasa a IX-a atunci când vei parcurge tematica „Familia”, ți-am pregătit un eBook cu cele mai importante informații despre acest text. Vei găsi un rezumat cu ajutorul căruia îți vei reaminti cum decurge călătoria familiei Georgescu, vei afla cum trebuie structurat un comentariu literar, dar îți vei reaminti și care sunt momentele subiectului ale schiței sau cum trebuie elaborată o fișă de lectură.

Toate informațiile pe care le găsești în acest eBook te vor ajuta să înțelegi textul lui Caragiale și felul în care autorul reușește să ilustreze contrastul dintre aparență și esență. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Tren de plăcere

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 07.03.2022
  • 26.01.2022
    Scris de Elev in clasa a 11-a