Fișă de lectură

Învață cum trebuie redactă fișa de lectură pentru schița Repausul dominical de Ion Luca Caragiale luând în considerare modelul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet.

....

Alte opere ale autorului: Kir Ianulea”, „Atmosferă încărcată”, „Tren de plăcere”, „Dl Goe” (schițe), „O noapte furtunoasă”, „D-ale carnavalului”, „” (piese de teatru).

Specia literară: Schiță

Genul literar: Genul epic

Curentul literar: Realist, naturalist.

Personaje: Nenea Iancu, Costică Parigoridi, ceilalți amici, bătrânul culegător tipograf.

Semnificația titlului: Titlul schiței, „Repaus duminical” reprezintă subiectul principal al schiței, tema dezbătută în spatele rândurilor acestei proze scurte.Prin povestea ilustrată, Caragiale aduce în discuție necesitatea unui repaus duminical și modul în care privilegiații societății reacționează la introducerea acestuia ca fiind un drept al muncitorilor. De asemenea, titlul mai trasează și granițele temporale ale acțiunii desfășurate în schiță.

Viziunea autorului: Ion Luca Caragiale are o viziune ironică asupra subiectului ridicat în text. Această ironie reiese din modul exagerat în care este prezentată plictiseala lui Costică Parigoridi și argumentele superficiale pe care le aduce spre desființarea repausului duminical.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in