Fișă de lectură

Citind fișa de lectură a comediei „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale vei afla cele mai semnificative detalii despre text, printre care apartenența la specia și genul literar, cele mai importante personaje, semnificația titlului, etc.

Titlul operei literare: „O scrisoare pierdută”

Autorul: Ion Luca Caragiale

Date despre operă: Comedia „O scrisoare pierdută” s-a jucat cu un succes remarcabil pe scena Teatrului Național din București, în data de 13 noiembrie 1884. Un an mai târziu, în 1885, ea a fost publicată, fiind a treia dintre cele patru piese scrise de Caragiale. Opera este inspirată de farsa electorală din 1883.

Date importante despre viața și activitatea autorului: Ion Luca Caragiale este considerat și astăzi drept cel mai mare dramaturg român. Născut în 1852 în ceea ce se numea pe atunci Țara Românească (județul Prahova), Caragiale s-a remarcat în diverse domenii, excelând în fiecare dintre ele. Astfel, pe lângă activitatea dramaturgică, el a fost nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist. Numele său rămâne și astăzi unul de referință în cadrul literaturii române. Cât timp a fost în viață, Caragiale s-a bucurat de recunoașterea operei ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in