Lock

Tema și viziunea despre lume

Lock

Vei putea să evidențiezi mult mai bine tema și viziunea despre lume în comedia „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale folosind informațiile de pe această pagină.

Tema unei opere literare înseamnă prezentarea aspectului general din realitate abordat în creația literară respectivă. Tema aleasă de dramaturg este tratată într-o anumită viziune despre lume, înțelegând prin aceasta modul în care vede lucrurile, le înțelege și le interpretează, precum și atitudinea și opinia lui față de aspectele realității înfățișate. Viziunea despre lume într-o creație literară care aparține genului dramatic este, în esență, obiectivă, în funcție de tipul curentului literar căruia aceasta îi aparține. Viziunea comică este specifică comediei, ea pornește de la orientarea tematică și continuă cu structurarea conținutului, manifestată prin respectarea cronologiei evenimentelor, iar la acțiune participă personaje aparținând unor anumite medii sociale și având puternice note individuale.

„O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale este o operă dramatică, mai exact, o comedie realistă de moravuri politice și sociale, bazată pe conflicte dramatice. Comedia pune accentul pe contrastul dintre esență și aparență, prin participarea personajelor ridicole, care sunt puse în situații comice. Scopul acestei creații este de a satiriza și de a corecta anumite defecte omenești. Astfel, prin elementele de compoziție specifice unui text dramatic și prezente în această comedie, Caragiale face referiri la fariseism, prostie, incultură, demagogie, fiind de părere că prin viziunea adoptată, mai exact, prin satirizarea defectelor umane se obț...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in