Tema și viziunea despre lume

Vei putea să evidențiezi mult mai bine tema și viziunea despre lume în comedia O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale folosind informațiile de pe această pagină. Totodată, aici vei găsi o variantă de rezolvare a cerinței subiectului 3 primite de elevii de la profilul real la sesiunea specială a Bacalaureatului din data de 25 mai 2015.

Tema comediei este prezentarea vieţii social-politice dintr-un oraş de provincie, pe fondul agitației și forfotei specifice campaniei electorale. Acțiunea se petrece în trei zile, «în capitala unui județ de munte», timpul și spațiul nefiind precizate. Accentul cade pe evidențierea contrastului dintre esență și aparență, dintre ceea ce sunt personajele în realitate și ceea ce vor să pară. De precizat sunt și anumite tehnici specifice textelor dramatice, precum tehnica amplificării treptate a conflictului, răsturnările de situație, anticipările și amânările, toate având rolul de a menține situațiile conflictuale și tensiunea dramatică.

Fiind o comedie realistă de moravuri politice și sociale, bazată pe conflicte dramatice, scopul acestei creații este de a scoate în evidență partea negativă a firii omenești cu scopul de a îndrepta eventuale situații similare. Astfel, trăsăturile personajelor sunt evidențiate prin intermediul...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in