Particularități de construcție a unui personaj - Trahanache

Folosește explicațiile date de către profesorii Liceunet pentru a putea scrie o caracterizare completă și corectă a personajului Zaharia Trahanache din comedia „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale. În plus, vei putea folosi acest eseu ca sursă de inspirație pentru a răspunde la cerința de a scrie un material în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

„O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale este o operă dramatică, mai exact, o comedie realistă de moravuri politice și sociale, bazată pe conflicte dramatice. Comedia pune accentul pe contrastul dintre esență și aparență, prin participarea personajelor ridicole, care sunt puse în situații comice. Astfel, Caragiale face referiri la fariseism, prostie, incultură, demagogie, fiind de părere că defectele umane pot fi corectate dacă sunt demascate cu ajutorul cuvintelor: „Niciodată gândirea n-are alt vrăjmaș mai cumplit decât vorba, când aceasta nu-i vorbă supusă și credincioasă, nimic nu arde pe ticăloși mai mult ca râsul”.

Comedia înglobează un număr de personaje cu o trăsătură dominantă de caracter, personaje încadrabile într-un tip specific uman. Scopul acestei creații și tema propusă de autor este de a satiriza și de a corecta anumite defecte omenești, în urma cărora apar situații conflictuale. Titlul, care anticipează intriga comediei oferă simetrie piesei și întărește afirmați...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in