Modul în care se reflectă o temă

Îți va fi mai ușor să scoți în evidență modul în care se reflectă contrastul dintre esență și aparență în comedia O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, citind informațiile de pe această pagină. Totodată, dacă la examenul de Bacalaureat vei primi cerința de a scrie un eseu în care să prezinți modul în care se reflectă o temă în comedia lui Ion Luca Caragiale, vei ști exact cum trebuie să-ți structurezi materialul.

„Încă din incipitul comediei observăm conturarea temei, care rezultă din dialogul celor două personajele: Ștefan Tipătescu, prefectul județului și Pristanda, polițistul. (...)

Pe măsură ce se derulează acțiunea comediei este pusă în relief și tema acestei opere. Evenimentele evoluează în funcție de apariția și dispariția scrisorii și de încercările zadarnice ale lui Pristanda de a obține scrisoarea. (...) Consider că tema acestei comedii are un scop fundamental: satirizarea și corectarea anumitor defecte omenești. Comedia are un rol moralizator evidențiat prin intermediul personajelor ridicole, care sunt puse în situații ce stârnesc râsul. Având o trăsătură dominantă de caracter, personajele pot fi încadrate într-un tipologie specific umană, sugerând faptul că societatea este coruptă, iar interesul personal este prioritar.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in