O scrisoare pierdută

O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale face parte din categoria operelor dramatice, fiind o comedie realistă, care satirizează moravurile politice și sociale. Opera are drept scop corectarea anumitor defecte omenești, iar acest fapt este evidențiat prin contrastul dintre esență și aparență și prin crearea unor personaje ridicole, care sunt puse în situații comice.

Pentru ca pregătirea pentru școală sau pentru examenul de Bacalaureat să fie cât mai eficientă, am inclus în acest eBook referitor la comedia O scrisoare pierdută toate informațiile relevante. Așadar, vei putea citi un rezumat care prezintă în detaliu evenimentele petrecute de-a lungul celor patru acte, vei vedea care sunt trăsăturile definitorii pentru personajele Zaharia Trahanache, Ștefan Tipătescu, Farfuridi, Nae Cațavencu, Ghiţă Pristanda sau Agamemnon Dandanache și care este relația dintre Trahanache și adversarul său politic Nae Cațavencu, dar și cum este evidențiată tema contrastului dintre esență și aparență.

De asemenea, pe pagina pe care găsești informații referitoare la scrierea unui comentariu, vei putea citi și explicații legate de semnificația titlului, tipurile de comic, momentele subiectului, demonstrația comediei sau perspectiva narativă.

Acest eBook mai conține și eseuri rezolvate pentru subiectul 3 la examenul de Bac.

Cu ajutorul acestui eBook vei reuși să înțelegi mult mai bine mesajul transmis de către Ion Luca Caragiale prin intermediul operei O scrisoare pierdută, mai ales că eseurile de aici au fost redactate într-un limbaj cât mai pe înțelesul unui elev de liceu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O scrisoare pierdută

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 27.05.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun ! Il recomand !
 • 10.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bine structurat !
 • 08.04.2019
  Excelent!
 • 02.04.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Foarte buna ! Multumesc !