O scrisoare pierdută

O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale face parte din categoria operelor dramatice, fiind o comedie realistă, care satirizează moravurile politice și sociale. Opera are drept scop corectarea anumitor defecte omenești, iar acest fapt este evidențiat prin contrastul dintre esență și aparență și prin crearea unor personaje ridicole, care sunt puse în situații comice.

Pentru ca pregătirea pentru școală sau pentru examenul de Bacalaureat să fie cât mai eficientă, am inclus în acest eBook referitor la comedia O scrisoare pierdută toate informațiile relevante. Așadar, vei putea citi un rezumat care prezintă în detaliu evenimentele petrecute de-a lungul celor patru acte, vei vedea care sunt trăsăturile definitorii pentru personajele Zaharia TrahanacheZoe TrahanacheȘtefan TipătescuNae Cațavencu, Ghiță Pristanda, Farfuridi sau Agamemnon Dandanache și care este relația dintre Trahanache și adversarul său politic Nae Cațavencu, dar și cum este evidențiată tema contrastului dintre esență și aparență. De asemenea, pe pagina pe care găsești informații referitoare la scrierea unui comentariu, vei putea citi și explicații legate de semnificația titlului, conflicte și tipurile de comic. În plus, pentru a reține mai ușor informațiile esențiale îți punem la dispoziție o fișa de lectură, un eseu referitor la critica literară, dar și un material cu secvențele semnificative din comedia „O scrisoare pierdută”.

Tot aici vei găsi eseuri despre particularități ale comicului de caracter și de moravuri, ale comicului de situație sau componentele de structură și limbaj.

În plus, trebuie să reții că fiind vorba despre o piesă de teatru, perspectiva narativă lipsește, naratorul nefiind implicat efectiv în evenimentele prezentate (textul dramatic nu are perspectivă narativă).

Cu ajutorul acestui ghid care are structura unui eBook vei reuși să înțelegi mult mai bine mesajul transmis de către Ion Luca Caragiale prin intermediul acestei opere, mai ales că eseurile de aici au fost redactate într-un limbaj cât mai pe înțelesul unui elev de liceu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O scrisoare pierdută

[49]
Review-urile utilizatorilor
 • 20.06.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Multumesc pentru ajutorul la bac,m-au ajutat destul de mult "secventele reprezentative" si la biologie mini eseurile.
  Ne bucurăm că materialele noastre ți-au fost de ajutor. Mult succes în continuare!
  Scris de: Editorii Liceunet.ro
 • 08.07.2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Gasesti in aceste fisiere toate informatiile necesare, iar munca elevilor se usureaza foarte mult.
 • 15.07.2022
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  super
 • 21.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  de folos