Lock

O scrisoare pierdută

Lock

O scrisoare pierdută” este o comedie de moravuri sociale și politice scrisă de dramaturgul român Ion Luca Caragiale și publicată în anul 1884. Opera are drept scop corectarea anumitor defecte omenești, iar acest fapt este evidențiat prin contrastul dintre esență și aparență și prin crearea unor personaje ridicole, care sunt puse în situații comice.

Pentru ca pregătirea pentru școală sau pentru examenul de Bacalaureat să fie cât mai eficientă, am inclus în acest eBook referitor la comedia „O scrisoare pierdută” toate informațiile relevante. Așadar, vei putea citi un rezumat care prezintă în detaliu evenimentele petrecute de-a lungul celor patru acte, un material care conține ideile principale, precum și un comentariu care prezintă cele mai relevante detalii despre text, printre acestea numărându-se: tipurile de comic, notațiile autorului, conflictele sau compoziția textului.

Tot pentru a te ajuta să te pregătești pentru examenul de Bacalaureat ți-am pregătit mai multe variante de eseuri precum cele pe care va trebui să îl scrii la subiectul III. Astfel, vei putea vedea citi următoarele materiale: tema și viziunea despre lume, particularități de construcție a unui personaj, relația dintre două personaje și particularitățile textului dramatic.

Totodată, vei putea să afli ce tipologii umane ilustrează Ștefan Tipătescu, Zaharia Trahanache, Zoe Trahanache, Nae Cațavencu, Ghiță Pristanda, cetățeanul turmentat, Agememneon Dandanache, Farfuridi și Brânzovenescu, dar și care sunt trăsăturile de caracter dominante. În plus, pentru a reține mai ușor informațiile esențiale îți punem la dispoziție o fișa de lectură, un eseu referitor la critica literară, dar și un material cu secvențele semnificative din comedia „O scrisoare pierdută”.

Este important să reții că, fiind vorba despre o piesă de teatru, perspectiva narativă lipsește, naratorul nefiind implicat efectiv în evenimentele prezentate (textul dramatic nu are perspectivă narativă).

Cu ajutorul acestui ghid care are structura unui eBook vei reuși să înțelegi mult mai bine mesajul transmis de către Ion Luca Caragiale prin intermediul acestei opere, mai ales că eseurile de aici au fost redactate într-un limbaj cât mai pe înțelesul unui elev de liceu.

 

Autori: Anamaria Mureșan, Alexandra Jebelean, Ioana Mititelu, Ioana Gane

O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale - Interpretarea textului literar

Editura Better Students

Timișoara

2023

ISBN 978-606-95649-5-0

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O scrisoare pierdută

[53]
Review-urile utilizatorilor
 • 06/20/2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Multumesc pentru ajutorul la bac,m-au ajutat destul de mult "secventele reprezentative" si la biologie mini eseurile.
  Ne bucurăm că materialele noastre ți-au fost de ajutor. Mult succes în continuare!
  Echipa editorială Liceunet.ro
 • 07/07/2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Gasesti in aceste fisiere toate informatiile necesare, iar munca elevilor se usureaza foarte mult.
 • 07/14/2022
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  super
 • 05/21/2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  de folos