Eseu

„O noapte furtunoasă” este una din binecunoscutele piese de teatru semnate de I.L. Caragiale, aflându-se printre favoritele genului dramatic în subiectele pentru examenul de Bacalaureat. Așadar, este important să îți însușești temeinic cunoștințele necesare despre această operă, întrucât ele te vor ajuta să rezolvi cu succes cerințele. Eseul de mai jos însumează aceste cunoștințe și conține următoarele: date despre operă, semnificația titlului, tema operei, viziunea autorului, tipuri de comic, particularități de caracterizare a personajelor. Totuși, dacă vrei ca punctajul de la examen să fie cât mai mare sau dacă ai nevoie de informații suplimentare pentru a scrie un eseu complex, îți recomandăm să citești și celelalte pagini ale acestui eBook.

Comedia „O noapte furtunoasă” este semnată de unul dintre cei mai mari dramaturgi români, Ion Luca Caragiale. Piesa a fost citită pentru prima dată la Iași, în anul 1878, la cenaclul „Junimea”. Premiera a avut loc un an mai târziu, în 18 ianuarie 1879, pe scena Teatrului Național din București. În același an, piesa a fost publicată în revista „Convorbiri literare” și inclusă în volumul „Teatru”, apărut în 1889.

Titlul piesei („O noapte furtunoasă”) este urmat de un subtitlu („farsă”). Deducem, astfel, că acțiunea comediei se concentrează în jurul confuziilor și al răsturnărilor de situație. Ambele au loc pe parcursul unei nopți memorabile, încărcate de evenimente, în cadrul căreia se petrece o mare încurcătură. Din cauza unui număr bătut greșit pe zidul unei case, noaptea devine cu adevărat „furtunoasă”, scoțând la iveală legături ascunse și adevăratele fețe ale ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in