Lock

O noapte furtunoasă

Lock

O noapte furtunoasă este o comedie care aparține scriitorului Ion Luca Caragiale și a fost citită pentru prima dată în cadrul cenaclului Junimea, în anul 1878. Un an mai târziu, în data de 18 ianuarie 1879, piesa a fost jucată pe scena Teatrului Național din București. În același an, piesa a fost publicată în revista „Convorbiri literare” şi inclusă în volumul „Teatru” din 1889.

Tema principală operei este reprezentată de moravurile societății românești, autorul satirizând aspecte social-psihologice caracteristice locuitorilor de la periferia Bucureștiului.

Pentru a te ajuta să îți reamintești și alte detalii importante legate de comedia O noapte furtunoasă de Ion Luca Caragiale, am inclus în acest ebook un rezumat al celor două scene în care este structurată opera, un eseu în care găsești motivele principale pentru care textul poate fi considerat o comedie, dar și o fișă de lectură cu ajutorul căreia îți vei reaminti care sunt personajele care iau parte la acțiune, ce semnifică titlul sau ce alte opere a mai scris autorul. Totodată vei putea citi un material mai amplu, structurat sub forma unui ghid de realizare a unui comentariu.

Accesează eBook-ul despre comedia O noapte furtunoasă pentru a vedea cum satirizează Caragiale moravurile societății românești, dar și pentru a vedea cum sunt construite personajele sale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O noapte furtunoasă

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/04/2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Multumim. Ajutorul vostru aduce doar note mari.