Comentariu Bac

Rezumat pe scurt

Recomandăm realizarea rezumatului pe scurt al nuvelei O făclie de Paște ținând cont de faptul că acțiunea acesteia este împărțită pe momentele subiectului. Astfel, în redactarea acestui scurt rezumat vei stabili cu atenție întâmplările-cheie petrecute de-a lungul fiecărui moment al subiectului în parte: introducerea (expozițiunea), intriga, desfășurarea acțiunii, punctul culminant și deznodământul operei O făclie de Paște (încheierea).

Exemplu de rezumat pe scurt pentru O făclie de Paște:

În expozițiune, cititorul se familiarizează cu protagonistul, hangiul evreu Leiba Zibal din Podeni, care așteaptă diligența în timp ce se lupta cu frisoanele.

....

Personaje

Personajul central al nuvelei O făclie de Paște este hangiul Leiba Zibal. Celelalte personaje ce participă la acțiune sunt: Sura, Strul, badea Gheorghe, studenți și subprefectul. În redactarea caracterizărilor personajului vei avea în vedere stabilirea tipologiilor personajelor (principal/secundar, masculin/feminin, individual/colectiv), precum și modalitățile de caracterizare a acestora (directă/indirectă). Ideal ar fi să argumentezi ideile tale cu exemple din textul O făclie de Paște.

....

Nuvelă

Întrucât este o nuvelă, O făclie de Paște de față se încadrează în genul epic, fiind o lucrare în proză, cu dimensiuni plasate între cele ale schiței și cele ale romanului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in