O făclie de Paște

Nuvela O făclie de Paște a fost scrisă de Ion Luca Caragiale și publicată pentru prima dată în anul 1889, în revista Convorbiri literare. Opera abordează problematici precum condiția omului străin într-o societate mai mult sau mai puțin omogenă etnic, discriminarea și implicațiile psihologice ale fricii duse la extrem.

Fragmente din textul acesta se pot regăsi în manualul tău de limba și literatura română, iar pentru a putea răspunde cât mai complex la cerințe, ți-am pregătit un eBook cu explicații și sfaturi despre cum trebuie structurat un eseu. Astfel, dacă va trebui să scrii un comentariu, să realizezi rezumatul sau să demonstrezi că opera O făclie de Paște este o nuvelă, folosește materialele de aici ca sursă de inspirație. Totodată, vei putea citi și o fișă de lectură care conține nu doar informații despre operă și și date despre viața și opera lui Ion Luca Caragiale.

Accesează eBook-ul pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi nuvela O făclie de Paște și mesajul transmis de Ion Luca Caragiale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O făclie de Paște

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 14.02.2022