Lock

Năpasta

Lock

Năpasta este ultima operă dramatică scrisă de I.L. Caragiale, considerat a fi cel mai mare dramaturg român. Publicată în anul 1890 în revista „Convorbiri literare”, piesa este rezultatul reușitei autorului de a armoniza comicul cu tragicul în operele sale. De asemenea, Năpasta este prima piesă de teatru românească jucată și într-o limbă străină.

Opera spune povestea Ancăi, personajul principal al piesei, care, atât din dorința de a face justiție, cât și de a se răzbuna, se căsătorește cu Dragomir, ucigașul primului său soț. Deznodământul acestei povești îl vei afla citind rezumatul pe care profesorii noștri l-au redactat special pentru tine.

Achiziționează acest ghid pentru a afla care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le reții despre drama Năpasta de Ion Luca Caragiale, dar și pentru a avea un model de redactare a eseurilor despre această operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Năpasta

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11/13/2019
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Multumim. A fost de un real ajutor. Din pacate nu a fost dezbătut mai larg ca nuvela Mara. Am luat nota 8. Dar multumim.
    Ne bucurăm că materialele noastre sunt de ajutor și vă mulțumim pentru feedback! Luăm în considerare adăugarea și a altor materiale pe acest subiect.
    Echipa editorială Liceunet.ro