Rezumat

Ai primit tema de a scrie rezumatul nuvelei La hanul lui Mânjoală de Ion Luca Caragiale? Echipa Liceunet îți pune la dispoziție o sursă de inspirație. Poți folosi acest eseu pentru a-ți aminti momentele-cheie ale nuvelei scrise de Ion Luca Caragiale, dar și pentru a afla care este subiectul principal, în cazul în care nu ai reușit să citești acest text. Profesorii noștri au inclus în acest rezumat complet toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea răspunde la întrebările din manualul de limba și literatura română, dar și pentru a putea redacta propriile eseuri de nota 10.

„Odată ajuns la hanul lui Mânjoală, tânărul se îndreaptă spre bucătărie, unde o găsește pe gazdă. Marghioala este caracterizată drept o femeie frumoasă și «ochioasă». Tânărul, curajos, o ciupește de braț, flirtând cu ea, și lăudându-i ochii cei «strașnici». Aceasta, în schimb, spre surpriza bărbatului, îi amintește acestuia de viitoarea lui căsătorie, odată ajuns la Popeștii-de-sus. Omul nu își putea explica faptul că femeia știa despre viitoarea lui căsătorie. Această scenă reprezintă prima întâlnire a călătorului cu tentația.

Intrând într-o odaie curată și frumos mirositoare, tânărul voi să se închine către răsărit. Cu toate acestea, fu surprins să observe lipsa totală a icoanelor și a obiectelor de cult. Marghioala a motivat prin faptul că icoanele atrag cari și păduchi de lemn.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in