Eseu

„La hanul lui Mânjoală” este una dintre cele mai complexe nuvele din literatura română, întrucât încorporează trei universuri diferite: comic, tragic și fantastic. În textul de mai jos se află o mare parte a informațiilor de care te vei putea folosi pentru a rezolva corect subiectul de examen, dacă cerința cuprinde analiza unei nuvele studiate. Eseul cuprinde: date despre operă, semnificația titlului, tema operei, viziunea autorului, modalități de caracterizare a personajelor, perspectiva narativă.

Pentru o mai bună înțelegere și pentru eseuri cât mai complexe îți recomandăm să citești și celelalte materiale pe care profesorii noștri de limba română ți le pun la dispoziție.

Nuvela „La hanul lui Mânjoală” aparține creațiilor fantastice ale lui Ion Luca Caragiale, fiind  publicată în anul 1898 în revista „Gazeta Săteanului” și retipărită apoi în volumele „Momente” (1901) și „Nuvele, povestiri” (1908). Prin misterul care o caracterizează, precum și abordarea unor tematici de origine folclorică, această nuvelă a reușit să trezească interesul neștirbit al cititorilor.

Titlul nuvelei denumește un loc magic („La hanul lui Mânjoală”), unde are ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in