Caracterizarea lui Fănică

Citește acest material pentru a-ți reaminti cine este Fănică și care este rolul acestuia în desfășurarea acțiunii. Totodată, vei învăța cum să realizezi caracterizarea acestui personaj, vei descoperi și cum este văzut Fănică de celelalte personaje, cum acționează în relația cu ele, dar și cum se autocaracterizează.

Personaj individual, masculin, acesta este caracterizat atât în mod direct (de către alte personaje, de către personajul-narator însuși), cât și indirect (prin propriile gânduri, acțiuni, trăiri, monolog interior). Autocaracterizându-se drept «tânăr, curăţel şi obraznic, mai mult obraznic decât curăţel», Fănică uită cu ușurință de angajamentul său și face avansuri coanei Marghioala, hangița văduvă bănuită de vrăjitorie. Tânărul pare mai degrabă un celibatar înnăscut decât un viitor însurățel, dând dovadă de lipsă de maturitate.

Cititorul devine confuz în privința caracterului real al tânărului. Deși acesta se comportă iresponsabil și imatur, printre acțiunile sale se întrevăd indicii privind personalitatea sa. Nu este complet pregătit pentru însurătoare, dat fiind faptul că amână întâlnirea cu socrul său, poposind la han. Este credincios și respectă «datinile», fiindcă, intrând în odaia curată și îmbietoare a hanului, caută icoane cărora să se închine.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in