La hanul lui Mânjoală

La hanul lui Mânjoală este o nuvelă fantastică scrisă de către Ion Luca Caragiale, care îmbină trei stiluri diferite: comic, tragic și fantastic. Opera a apărut pentru prima dată în anul 1898, în revista ilustrată Gazeta Săteanului, iar apoi a fost publicată și în volumele „Momente și schițe” (1901) și „Nuvele, povestiri” (1908).

În ceea ce privește tema acestei nuvele, ea este una de origine folclorică, Caragiale ilustrând mitul vrăjitoarei malefice.

Pentru a înțelege mai bine modul în care fantasticul și tragicul își pun amprenta asupra acestui text al lui Ion Luca Caragiale, echipa Liceunet ți-a pregătit o serie de materiale cu explicații cât mai clare legate de întreg conținutul nuvelei La hanul lui Mânjoală. Astfel, dacă va trebui să scrii un rezumat sau o povestire pe momentele subiectului, dar și dacă vei avea de realizat caracterizarea lui Fănică sau a hangiței, aici vei găsi suficiente informații. Tot cu ajutorul acestui eBook vei afla care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le conțină un comentariu, o fișă de lectură sau cum poți dovedi că textul este o nuvelă fantastică.

Accesează toate paginile acestui eBook și vei reuși să înțelegi nuvela fantastică a lui Ion Luca Caragiale și să răspunzi corect la toate cerințele pe care le vei întâlni în manualul de limba și literatura română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

La hanul lui Mânjoală

[5]
Review-urile utilizatorilor
 • 15.05.2018
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Am găsit lucrări bine structurate care m-au ajutat să îmi fac tema la literatură. Mi-a fost de mare ajutor și fișa de lectură pentru că am reușit să fac fișe de lectură corecte și la celelalte lecturi incluse în tema (nuvele fantastice de I.L.Caragiale). Sunt în așteptarea notei și sper să fie o notă mare. Felicitări și mulțumiri celor care au realizat aceste lucrări!
 • 15.12.2018
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Foarte bun si bine structurat.
 • 27.04.2023
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Extrem de mulțumită
 • 20.01.2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Pe înțelesul tuturor.