Rezumat

Nu ai reușit încă să citești nuvela „Kir Ianulea” sau nu îți mai amintești cele mai semnificative informații și ți-ar fi de folos un rezumat de nota 10 al operei? Echipa Liceunet te ajută și îți pune la dispoziție un eseu în care vei găsi detalii despre subiectul operei, dar și alte informații care te vor ajuta să realizezi caracterizarea personajelor, să redactezi propriul tău rezumat pe scurt sau să dai răspunsurile corecte la exercițiile din manualul tău școlar.

„Auzind de nenumărate ori de la bărbații care au ajuns în iad că femeile sunt pricina din care ei au ajuns acolo, împăratul iadului, Dardarot, devine curios și dorește să afle dacă acesta este adevărul și cum de este posibil. Astfel, îl alege pe fiul său preferat, Aghiuță, și îl trimite să trăiască timp de 10 ani pe pământ, ca un om obișnuit, trecând prin toate bucuriile și tristețile prin care trec toți pământenii. Deși este îngrozit de misiune, Aghiuță se supune și, după ce ia o sută de mii de galbeni din vistieria iadului, așa cum îi poruncise tatăl său, pornește în aventura sa. 

Ajuns pe pământ, Aghiuță ia forma unui negustor albanez de vârstă mijlocie, arătos și zdravăn, și alege să se stabilească în București. Din banii primiți de la tatăl său își cumpără o moșie cu mulți servitori, grajduri, grădini și tot ceea ce și-ar fi putut dori cineva.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in