Nuvelă fantastică

Ești în clasa a IX-a și tocmai ai studiat nuvela fantastică „Kir Ianulea”? Pentru a înțelege mai bine trăsăturile acestei specii literare, dar și pentru a-ți aminti cele mai semnificative secvențe ale firului epic, profesorii noștri îți pun la dispoziție un eseu prin care demonstrează că opera Kir Ianulea este o nuvelă fantastică, un material pe care îl poți folosi drept suport de studiu, dar și ca sursă de inspirație pentru scrierea propriilor tale eseuri. 

„«Kir Ianulea» este o nuvelă fantastică, întrunind criteriile fundamentale ale acestei specii literare: are ca temă principală călătoria, atât planul real, cât și cel ireal sunt reprezentate, narațiunea are o compoziție gradată ce întreține tensiunea epică, iar printre personaje se numără creaturi fantastice precum dracii.

Una din temele şi motivele cel mai des întâlnite în nuvelele fantastice este călătoria. Nuvela prezintă călătoria unui personaj principal, întâmplările neobișnuite prin care trece, dar și alte personaje fantastice pe care le întâlnește pe parcurs. În cazul nuvelei de față, subiectul principal este tocmai cel al călătoriei lui Aghiuță pe pământ, și a celor zece ani pe care el îi petrece acolo.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in