Lock

Kir Ianulea

Lock

Kir Ianulea este o nuvelă fantastică scrisă de către Ion Luca Caragiale și publicată pentru prima dată în anul 1909. Textul este inspirat din opera „Belfagor arcidiavolo” a lui Machiavelli și prezintă povestea lui Aghiuță, un drăcușor care are drept misiune să se transforme în om și să meargă pe pământ pentru a vedea dacă într-adevăr femeile sunt principalul motiv pentru care bărbații ajung în Iad. 

Totodată, nuvela Kir Ianulea se numără printre operele care abordează tematica „Lumi fantastice”, motiv pentru care acest text a fost inclus în programa pentru limba și literatura română, clasa a IX-a, și s-ar putea regăsi și în manualul tău școlar. Pentru a reuși să te pregătești mai ușor pentru această materie și pentru a înțelege opera lui Ion Luca Caragiale, în acest eBook găsești mai multe eseuri cu tematică diferită, pe care le poți consulta ori de câte ori ai câte o nelămurire legată de acest text. Așadar, dacă nu îți mai amintești care este povestea lui Aghiuță și ce se petrece după ce acesta ajunge pe pământ poți citi rezumatul, iar dacă vrei să demonstrezi apartenențe la specie și genul literar, găsești două eseuri prin care se dovedește că opera este o nuvelă fantastică și aparține genului epic. De asemenea, vei învăța cum să scrii un comentariu și îți vei reaminti care sunt trăsăturile care îl definesc pe Aghiuță.

Citește toate eseurile despre nuvela Kir Ianulea pentru a înțelege de ce textul este considerat „cea mai desăvârșită capodoperă” a scriitorului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Kir Ianulea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.