Lock

În vreme de război

Lock

În vreme de război de Ion Luca Caragiale este o nuvelă realist-psihologică cu influențe naturaliste, care are ca temă evoluția unei obsesii până la apogeul său, acesta fiind reprezentat de starea de nebunie. Textul a fost publicat pentru prima oară în anul 1898, Ion Luca Caragiale fiind, alături de Ioan Slavici, creatorul nuvelei realiste și psihologice.

Dat fiind faptul că aparține curentului realist, cât și prin prisma temei pe care o abordează, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au inclus acest text în programa pentru disciplina limba și literatura română, clasa a XI-a. Așadar, este posibil ca manualul tău școlar să conțină un fragment din această operă, motiv pentru care este important să cunoști toate informațiile importante. Cel mai simplu mod de a înțelege viziunea autorului și ceea ce el a vrut să transmită cititorilor este accesarea fiecărei pagini a acestui eBook. 

Vei învăța cum trebuie redactat un comentariu, îți vei reaminti care sunt întâmplările care declanșează nebunia lui Stavrache sau cum este conturat portretul acestuia, dar vei putea citi și un rezumat pe momentele subiectului, o fișă de lectură cu ideile esențiale sau un eseu care prezintă particularitățile nuvelei psihologice.

Citește în întregime eBook-ul referitor la nuvela În vreme de război de Ion Luca Caragiale pentru a reuși să te pregătești temeinic pentru ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

În vreme de război

[7]
Review-urile utilizatorilor
 • 03/29/2016
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Foarte util pentru portofoliu. :)
 • 11/27/2020
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  minunat. multumesc!
 • 03/13/2022
  Scris de Elev in clasa a 11-a
 • 05/09/2021
  Scris de Elev in clasa a 11-a