Dl Goe

Dl Goe este una dintre cele mai reprezentative schițe ale lui Ion Luca Caragiale și a fost „publicată pentru prima dată în anul 1900, în ziarul „Universul”, iar mai apoi, în volumul „Momente și schițe” (1901). În acest volum, Caragiale redă în mod satiric, cu ajutorul mijloacelor comicului, întâmplări la care participă personaje reprezentative din societatea contemporană lui.

Schița Dl Goe are ca temă principală educația defectuoasă pe care o primesc copii acasă, autorul pornind de la ideea „celor 7 ani de acasă” și conturând povestea lui Dl Goe, un copil răsfățat și obraznic, căruia membrii familiei îi permit orice.

Pentru a înțelege mai bine tematica acestei opere și pentru a putea rezolva exercițiile pe care le găsești în manualul de limba și literatura română, ți-am pregătit un eBook în care au fost incluse toate informațiile despre schița Dl Goe. Așadar, vei putea citi un rezumat al textului cu ajutorului căruia vei afla toate năzbâtiile pe care le face Goe pe parcursul călătoriei până la București, vei afla care sunt metodele de caracterizare pe care le folosește autorul pentru a-i contura portretul, care sunt momentele subiectului sau vei putea citi eseuri în care este demonstrată apartenența la genul epic și la specia literară. În plus, fișa de lectură a schiței Dl Goe te va ajuta să îți reamintești care sunt celelalte personaje care iau parte la acțiune, care este mesajul pe care îl transmite Caragiale sau ce alte opere importante a mai scris autorul.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dl Goe

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.