D'ale carnavalului
D`ale carnavalului este o comedie de moravuri care aparține scriitorului Ion Luca Caragiale și care a fost publicată pentru prima dată în revista Convorbiri literare în anul 1885. În același ani, în premieră, piesa a fost pusă în scenă în cadrul concursului organizat de Teatrul Național din București, însă a fost un insucces. Inițial, piesa a avut un titlu dublu: „D-ale carnavalului sau Bărbierul galant”.
Piesa lui Caragiale are ca temă ipocrizia socială și „forma fără fond”, prezentând un sistem comic de triunghiuri amoroase suprapuse, format din personajele mic-burgheze, ce imită fără succes modul de viață al „lumii bune”, sofisticate, dar care se comportă deosebit de ipocrit.
Vei înțelege și mai bine mesajul pe care vrea să îl transmită Ion Luca Caragiale prin intermediul comediei D`ale carnavalului după ce vei citi eseurile redactate de către profesorii noștri. Caracterizarea lui Nae Grimea, personajul principal al piesei îți va fi de folos pentru a descoperi trăsăturile de caracter ale acestuia, rezumat te va ajuta să îți reamintești secvențele cele mai importante, iar comentariul îl vei putea folosi pentru a învăța cum să-ți structurezi propriul material. În plus, vei putea citi o fișă de lectură, dar și un text în care este demonstrată apartenența la specia comediei.
Citește eBook-ul despre opera D`ale carnavalului pentru a afla motivul pentru care este considerată una dintre cele mai bune comedii din literatura română.