Conu` Leonida față cu reacțiunea

Conu` Leonida față cu reacțiunea este o comedie scrisă de către Ion Luca Caragiale și a fost publicată pentru prima dată în revista Convorbiri literare în anul 1880. La fel ca în alte opere ale sale, autorul ironizează societatea și clasa politică din acea vreme. Piesa de teatru este structurată într-un singur act, iar acțiunea se desfășoară într-o odaie modestă de mahala bucureșteană.

Toate informațiile despre acest text vor fi mult mai ușor de asimilat după ce vei citi fiecare eseu din cadrul acestui eBook. În primul rând, pentru a-ți aminti acțiunea piesei și care sunt cele mai savuroase replici ale conului Leonida în dialogul cu soția Efimița, ți-am pregătit un rezumat. Totodată, vei putea citi un eseu în care sunt argumentate motivele pentru care opera este considerată o piesă de teatru, dar și o caracterizare a personajului principal, cât și o fișă de lectură.

Toate informațiile pe care le găsești aici îți vor fi de folos pentru a înțelege mesajul care îl transmite Ion Luca Caragiale prin intermediul piesei Conu` Leonida față cu reacțiunea, dar și pentru a putea răspunde cât mai corect la cerințele pe care le vei avea de rezolvat din manualul școlar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Conu` Leonida față cu reacțiunea

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 24.03.2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a
    Util, un mare ajutor