Cănuță om sucit

Cănuță om sucit este o nuvelă realistă ce poartă semnătura lui Ion Luca Caragiale. Operă prezintă povestea lui Cănuță, de la naștere până la maturitate, și dificultatea acestuia de a se adapta unei societăți care nu înțelege că el este diferit și tocmai din acestă cauză îl judecă și îl cataloghează ca fiind un om sucit.

Nuvelele scriitorului oscilează adesea între tragic şi grotesc, între comic şi lugubru, înfățișând un adevărat spectacol al lumii prin opere realiste, psihologice sau fabuloase. De regulă, nuvelele realiste prezintă eroi aflați la granița dintre comic şi tragic, precum se întâmplă și în cazul eroului nuvelei de față.

Întreaga poveste a lui Cănuță a fost prezentată de către profesorii cu care colaborează Liceunet într-un rezumat al operei. Totodată, în acest eBook am inclus și principalele argumente pentru care textul poate fi considerat o nuvelă. Accesând cele două materiale îți va fi mult mai ușor să scrii eseuri despre opera lui Caragiale, dar și să înțelegi mesajul pe care încearcă să îl transmită autorul.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cănuță om sucit

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.