Fișă de lectură

Pentru că este posibil să primești cerința de a redacta o fișă de lectură a nuvelei Calul dracului, echipa Liceunet te învață cum să structurezi de nota 10 un material de acest gen. Astfel, îți punem la dispoziție , un material în care vei găsi date despre autor și opera acestuia, vei vedea cum toate fi interpretat titlul și care este tema poeziei, dar vei putea citi și un scurt rezumat al textului. 

....

Alte opere ale autorului: „Conul Leonida față cu reacțiunea” (comedie), „O făclie de Paște” (nuvelă), „Lanțul Slăbiciunilor” (schiță), „Bubico” (schiță), „Smărăndița” (roman).

Specia literară: Nuvelă

Genul literar: Genul epic 

Personaje: bătrâna cerșetoare, trecătorii de la târg, Prichindel. 

Semnificația titlului: Titlul operei este unul ce sugerează supranaturalul nuvelei: „Calul Dracului”. Totodată, titlul anticipează acțiunea acesteia, stârnind curiozitate în rândul cititorilor, pentru a desluși mesajul transmis și a descoperi cine este de fapt „calul dracului”. Descoperirea este una ce aparține domeniului fantasticului, deoarece se dovedește că bătrâna cerșetoare este de fapt o tânără fată de împărat, deșteaptă și pricepută în ale magiei, care își va asuma rolul de „calul dracului”, în speranța că va reuși să rupă blestemul ce o leagă. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in