Lock

Calul dracului

Lock

Calul dracului este o nuvelă fantastică ce aparține scriitorului Ion Luca Caragiale și a fost publicată pentru prima dată în anul 1909, în revista „Lupta”, iar apoi un an mai târziu în volumul „Schițe nouă”. Nuvela are ca temă blestemul, un subiect dezvoltate în majoritatea basmelor românești, și prezintă povestea unei fete de împărat care a fost transformată în vrăjitoare pentru că s-a folosit de magie.

Întrucât opera întrunește toate calitățile unei nuvele fantastice, prin prezentarea mai multor elemente supranaturale, opera a fost inclusă de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării în programa pentru limba și literatura română, clasa a IX-a, și este posibil să o studiezi în cadrul capitolului „Lumi fantastice”. O prezentare mai amplă a temei și a viziunii autorului vei găsi citind eseurile pe care profesorii Liceunet le-au pregătit pentru a-ți facilita studiul pentru ora de limba română. Vei putea citit un material despre cum trebuie realizat un comentariu, vei găsi un rezumat al nuvelei, dar și o fișă de lectură.

Citește toate materialele pe care le conține acest eBook și vei reuși să înțelegi importanța pe care o are fantasticul în nuvela Calul dracului de Ion Luca Caragiale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Calul dracului

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.