Lock

Bacalaureat de Ion Luca Caragiale

Lock

Bacalaureat este una dintre schițele scrise de Ion Luca Caragiale. Textul a fost publicat pentru prima dată în anul 1900 în revista „Universul”, iar apoi a fost inclus în volumul „Momente și schițe”.

Ca multe dintre operele lui Caragiale și această schiță tratează tema favoritismului, prezentând o întâmplare relevantă pentru moralitatea societății din anii 1900, în care burghezia prosperă în urma favorurilor. Societatea acelei vremi este prezentată ca fiind decăzută și coruptă.

Vei înțelege mult mai bine schița lui Caragiale după ce vei citi fiecare eseu inclus de către editorii Liceunet în acest eBook. Pe lângă rezumat și un material despre cum se realizează un comentariu, vei găsi și un eseu care dovedește că textul este o schiță, dar și unul în care se prezintă argumentele pentru care opera este considerată una epică

Totodată cu ajutorul acestor materiale vei afla detalii despre stilul lui Ion Luca Caragiale și îți ca fi mai ușor să pregătești temele pentru ora de limba și literatura română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bacalaureat de Ion Luca Caragiale

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 02/13/2019
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Îmi place ceea ce ați făcut pe acest site, de aceea am și cumpărat un abonament și o voi face și pe viitor, dar mi as dori sa băgați mai multe ghiduri la download. Dumnezeu ne iubește pe toți!
  • 03/23/2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a
    Multumesc