Rezumat

„Povara bunătății noastre”, de Ion Druță, este titlul unei dilogii, care se constituie din volumele intitulate „Balade din cîmpie” și „Povara bunătății noastre”. Prima parte, publicată în anul 1963 la Editura „Cartea Moldovenească” din Chișinău, a apărut în limba română, fiind scrisă cu litere chirilice. Cea de-a doua parte a dilogiei, „Povara bunătății noastre”, a fost scrisă patru ani mai târziu, în 1967.

Acțiunea dilogiei are loc într-un sat imaginar, numit Ciutura și situat în Câmpia Sorocii. Satul este situat într-o vale între două dealuri: cel mare (spre Răsărit) și cel mic (spre Apus). Locuitorii erau vechi răzeși, asupra cărora vremurile tulburi care bântuiau Basarabia au avut efecte devastatoare, lăsându-i într-o sărăcie lucie.

Primul volum, „Balade din câmpie”, debutează cu sosirea în sat a unei vietăți mitice, pe care sătenii o considerau a fi protectoarea câmpiei, trimisă de Dumnezeu pentru a-i apăra de lupi. Dulăul, care primește numele Molda (după numele cățelei lui Dragoș-Vodă) se ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in