Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre „Povara bunătății noastre” este important să menționezi apartenența la specie, precum și data primei publicări. În caz că ești bine informat despre această operă literară, poți adăuga și alte elemente, precum titlul volumului din care face parte textul. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

Alături de „Balade din câmpie”, „Povara bunătății noastre” formează o dilogie, avându-l drept autor pe Ion Druță. Primul volum a apărut la editura „Cartea Moldovenească” din Chișinău în anul 1963, iar cel de-al doilea a fost scris în 1967, la patru ani după apariția primei părți a dilogiei.

Semnificaţia titlului

În ceea ce privește titlul nuvelei „Povara bunătății noastre”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. El nu a fost ales la întâmplare, ci are o deosebită semnificație referitoare la identitatea și caracteristicile personajului principal. De reținut: explicația semnificației titlului poate conduce la descoperirea unor bune argumente pentru rezolvarea cerințelor din subiectul de examen.

Exemplu

Titlul dilogiei reprezintă un oximoron, întrucât bunătatea este în general văzută drept un concept pozitiv, spre deosebire de termenul „povară”, încărcat de conotații negative. Rolul oximoronului din titlu este acela de a evidenția tragedia rezultată din sacrificiul propriilor dorințe pe altarul binelui comun. În contextul romanului, această bunătate devine o greutate, un obstacol în calea atingerii scopurilor personale ale personajelor. 

Tema 

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in