Lock

Păsările tinereții noastre de Ion Druță

Lock

Păsările tinereții noastre este denumirea unei drame scrise de Ion Druță și publicate pentru prima oară în anul 1971. Piesa a fost pusă în scenă pentru întâia oară în anul 1972, pe scena Teatrului Luceafărul din Chișinău.

Tema principală a operei este legătura strânsă dintre om și pământ, iar acțiunea se petrece în întregime în satul Valea Cocorilor și spune povestea mătușii Ruța și a lui Pavel Rusu, ambii pasionați de câte o pasăre: mătușii Ruța îi plăceau cocostârcii, în timp ce Pavel Rusu iubea ciocârliile. Fiind vorba despre o operă care are printre teme ruralitatea, romanul este presărat cu arhaisme și regionalisme.

Comentariul pe care ți-l pun la dispoziție profesorii Liceunet este conceput în așa fel încât să te ajute să înțelegi mai bine mesajul operei lui Ion Druță și să scrii eseuri bine documentate. Aici vei găsi detalii despre personaje, semnificație titlului, apartenența la genul epic al operei, dar și alte informații care te vor ajuta să rezolvi cerințele din manualul școlar.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Păsările tinereții noastre de Ion Druță

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.