Ion Creangă

Povestea lui Harap-Alb

Povestea lui Harap-Alb, opera scrisă de Ion Creangă și publicată pentru prima oară în revista „Convorbiri literare” este un basm în care se îmbină elemente din folclor și elemente ale fantasticului. Acest fapt este dovedit de prezența proverbelor populare, a dialogului, a expresiilor specifice satului moldovenesc, dar și a unor personaje cu puteri miraculoase.

Fiind o operă care se regăsește atât în programa școlară, cât și în cea pentru examenul de Bacalaureat, profesorii de limba română au introdus într-un singur eBook toate explicațiile necesare pentru ca rezultatele obținute la teste și examen să reflecte un nivel cât mai mare de pregătire. Așadar, indiferent de cerința pe care o vei primi referitoare la basmul cult Povestea lui Harap-Alb de Ion Creangă, în acest eBook vei găsi suficiente informații pentru a da un răspuns cât mai complex. Mai exact, vei găsi o pagină în care îți sunt explicați pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza comentariul basmului, vei afla care sunt trăsăturile de caracter ale celor două personaje aflate în antiteză (spânul și Harap-Alb), vei putea citi modul în care se reflectă lupta dintre bine și rău în opera lui Creangă, dar și alte eseuri care îți vor fi de ajutor la pregătirea pentru Bacalaureat.

Descarcă eBook-ul în care sunt explicate întâmplările prin care trece Harap-Alb pentru a se transforma din tânărul naiv și neinițiat într-un personaj matur și responsabil, iar ori de câte ori vei avea o nelămurire legată de opera lui Ion Creangă, vei putea reciti informațiile redactate de către echipa Liceunet chiar pe tabletă sau telefonul mobil.

Click aici pentru a citi eBook-ul acum


Review-urile utilizatorului pentru: Povestea lui Harap-Alb

Cel mai util pozitiv review

8 din 12 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

M-a ajutat mult . Foarte folositor !

Scris de: Elev in clasa a 12-a

VS.

Cel mai util negativ review

1 din 2 utilizatori consideră acest review util

4 4 4 4 4 4

ESte destul de bun ,insa ar putea fii revizuit si refacut in unele parti

Scris de: Elev in clasa a 10-a


8 din 12 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 10.06.2015

M-a ajutat mult . Foarte folositor !

Scris de: Elev in clasa a 12-a


3 din 3 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 08.06.2015

Este foarte bun! M-a ajutat foarte mult.

Scris de: Elev in clasa a 12-a


2 din 2 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 23.09.2015

Foarte frumos comentariul


2 din 2 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 28.12.2015

Eseul este foarte bun, sunt absolut încântată! :-) Este foarte util acest site, pentru că eseurile respectă limita de spațiu și itemii specifici examenului de bacalaureat, spre deosebire de diverse culegeri, care îți oferă comentarii foarte lungi și analizează elementele operelor literare „la grămadă”! Multe mulțumiri echipei „Liceunet”!