Povestea lui Harap-Alb

Povestea lui Harap-Alb, opera scrisă de Ion Creangă și publicată pentru prima oară în revista „Convorbiri literare” este un basm în care se îmbină elemente din folclor și elemente ale fantasticului. Acest fapt este dovedit de prezența proverbelor populare, a dialogului, a expresiilor specifice satului moldovenesc, dar și a unor personaje cu puteri miraculoase.

Fiind o operă care se regăsește atât în programa școlară, cât și în cea pentru examenul de Bacalaureat, profesorii de limba română au introdus într-un singur eBook toate explicațiile necesare pentru ca rezultatele obținute la teste și examen să reflecte un nivel cât mai mare de pregătire. Așadar, indiferent de cerința pe care o vei primi referitoare la basmul cult Povestea lui Harap-Alb de Ion Creangă, în acest eBook vei găsi suficiente informații pentru a da un răspuns cât mai complex.

Mai exact, vei găsi o pagină în care îți sunt explicați pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza comentariul basmului, vei afla care sunt trăsăturile de caracter ale celor două personaje aflate în antiteză (spânul și Harap-Alb), vei putea citi modul în care se reflectă lupta dintre bine și rău în opera lui Creangă, rezumatul, dar și alte eseuri care îți vor fi de ajutor la pregătirea pentru Bacalaureat.

Accesează eBook-ul în care sunt explicate întâmplările prin care trece Harap-Alb pentru a se transforma din tânărul naiv și neinițiat într-un personaj matur și responsabil, iar ori de câte ori vei avea o nelămurire legată de opera lui Ion Creangă, vei putea reciti informațiile redactate de către echipa Liceunet chiar pe tabletă sau telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Povestea lui Harap-Alb

[17]
Review-urile utilizatorilor
 • 10.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  M-a ajutat mult . Foarte folositor !
 • 08.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Este foarte bun! M-a ajutat foarte mult.
 • 09.09.2019
  Multumesc mult. Mare ajutor! Sunteti minunati! Echipa de profesori este extraordinara! Toate cele bune! Cristina
 • 13.08.2019
  Scris de Elev in clasa a 8-a
  M-a ajutat mult. Multumesc