Lock

Ivan Turbincă

Lock

Ivan Turbincă este o povestire scrisă de Ion Creangă și publicată pentru prima oară în revista „Convorbiri literare” în data de 1 aprilie 1878. Textul este inspirat din folclorul românesc și cel european și prezintă povestea unui soldat rus care călătorește din lumea celor vii în Iad și în Rai în căutarea nemuririi. 

Față de celelalte opere ale lui Ion Creangă, povestirea Ivan Turbincă are mai multe elemente fantastice întrucât personajul principal este înzestrat cu un instrument care face spiritele rele, inclusiv moartea, să se supună. Totodată, povestirea are un profund caracter moralizator, arătând riscurile jocului riscant cu forțele ce decid asupra existenței umane (Moartea, Dumnezeu).

Dacă vrei să înțelegi mai bine mesajul acestei povestiri sau să ai suficiente informații pentru a răspunde corect la cerințele din manualul școlar, îți punem la dispoziție câteva eseuri care îți vor fi folositoare. În primul rând, rezumatul povestirii Ivan Turbincă te va ajuta să înțelegi acțiunea, mai ales dacă nu ai reușit să citești textul în întregime. Totodată, vei afla care sunt caracteristicile unei povestiri și motivul pentru care Ivan Turbincă aparține acestei specii literare, iar fișa de lectură îți va folosi pentru a memora mai eficient detaliile relevante despre această operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ivan Turbincă

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 04/11/2019
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Foarte bun ! Multumesc !