Rezumat

Ai studiat sau urmează să studiezi basmul „Dănilă Prepeleac”, scris de Ion Creangă și ai nevoie de un rezumat al operei pentru ca momentele cheie ale subiectului să-ți fie cât mai bine ordonate în memorie? Pentru asta, echipa Liceunet îți recomandă să citești acest rezumat care conține toate ideile principale, prezentate cronologic și cât mai pe înțelesul tău.

Povestea începe cu prezentarea personajelor: doi frați ce trăiau în același sat. Dănilă „Prepeleac” este numele mezinului, a cărui poreclă provenea din faptul că era atât de leneș încât făcuse doar un prepeleac pentru oale în gospodăria sa. Fratele cel mare era bogat, dar nu avea copii, în timp ce Dănilă, sărac cum era, avea mulți urmași, precum şi doi boi de toată frumuseţea. Cu toate acestea, mezinul nu avea car, astfel încât împrumuta adesea carul fratelui său. Din nefericire, soția fratelui cel mare era deosebit de zgârcită și nu privea cu ochi buni faptul că mezinul apela la fratele său. Astfel, sătul de certurile cu soția sa, el îl sfătuiește pe mezin să-şi vândă boii şi să-şi cumpere un car cu doi boi mai mici.

Așadar, Dănilă Prepeleac a pornit către iarmaroc, pentru a proceda întocmai cum îl sfătuise fratele său. Pe drum, acesta întâlnește un om ce trăgea cu greu după el un car. Dănilă oferă la schimb cei doi boi ai săi şi ia în schimb carul. Mai departe, întâlnește un om care venea cu o capră legată cu o funie. Dănilă oferă carul proaspăt achiziționat în schimbul caprei.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in