Amintiri din copilărie

Amintiri din copilărie este una dintre cele mai importante opere ale lui Ion Creangă, un bildungsroman care prezintă procesul de formare a lui Nică al lui Ștefan a Petrii. Considerată de către criticii literari o capodoperă, opera lui Ion Creangă relatează în detaliu copilăria autorului, apoi trecerea la adolescență, procesul de maturizare și pregătirea pentru a deveni preot.

Opera este remarcabilă prin utilizare unui vocabular caracteristic sătenilor din zona Moldovei, cât și datorită împletirii armonioase a umorului cu ironia, autorul captându-și cititorii prin stilul jovial pe care îl abordează.

Vei înțelege mult mai bine acest text după ce vei citi fiecare eseu pe care profesorii noștri de limba și literatura română l-au redactat pentru a-ți reaminti evenimentele care se petrec de-a lungul acestei opere. Dacă nu-ți mai amintești episoade relevante precum La scăldat sau La cireșe, dar și cel în care Nică fură pupăza cu scopul de a o vinde, în acest eBook vei găsi toate aceste informații. Totodată, ți-am pregătit eseuri care dovedesc caracterul de bildungsroman al textului sau faptul că acesta este o operă epică, dar și o caracterizare amănunțită a eroului principal, Nică, a mamei, precum și un comentariu și o fișă de lectură.

Utilizează toate informațiile pe care le găsești în acest eBook și vei ști să răspunzi la toate cerințele pe care le vei găsi în manualul de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Amintiri din copilărie

[7]
Review-urile utilizatorilor
 • 03.04.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Exceptional !
 • 08.06.2020
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Foarte UTIL
 • 14.01.2019
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  a
 • 03.10.2022
  Scris de Elev in clasa a 6-a