Riga Crypto și lapona Enigel

Opera Riga Crypto şi lapona Enigel aparține scriitorului Ion Barbu și este considerată un poem alegoric, publicat de către autor în perioada interbelică. Textul face parte din cea de-a doua etapă a creaţiei barbiene, mai exact, din ciclul baladic-oriental, caracterizându-se printr-o structură narativă aparte, creionată sub forma povestirii în ramă, şi prin amestecul epicului cu liricul şi dramaticul.

Tema principală a poemului Riga Crypto și lapona Enigel este, la fel ca în cazul Luceafărului eminescian, incompatibilitatea dintre două fiinţe care provin din lumi diferite. Poezia este structurată în două părți, fiecare dintre le prezentând câte o nuntă, formula compozițională fiind cea a povestirii în ramă.

Pentru a afla mai multe despre viziunea autorului și îmbinarea romantismului cu modernismul, pentru a vedea cum a fost evidențiată tema încă din titlul operei sau eseul unde sunt prezentate particularitățile textului modernist, dar și pentru a-ți reaminti ce se petrece în cele două părți în care poate fi împărțit textul, echipa Liceunet a redactat acest eBook, în care găsești un rezumat, un eseu de tipul tema și viziunea despre lume, dar și o pagină cu principalii pași pe care trebuie să îi respecți pentru scrierea unui comentariu.

Află mai multe despre povestea de iubire din lumea vegetală pe care o prezintă opera Riga Crypto și lapona Enigel citind materialele pe care le conține acest eBook.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Riga Crypto și lapona Enigel

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.