Lock

Oul dogmatic

Lock

Poezia Oul dogmatic a fost scrisă de Ion Barbu și publicată pentru prima oară în revista „Cetatea literară”, în anul 1926. Mai târziu, în anul 1930, aceasta a fost inclusă și în ciclul „Uvedenrode” din volumul „Joc secund”. Textul are ca punct de plecare două dintre marile motive literare barbiene: motivul increatului și motivul nunții. Totodată, prin intermediul acestei poezii, Ion Barbu exprimă dorinţa de comunicare cu Universul, de contemplare a lumii în totalitatea ei, începând cu însăși Geneza universului.

Pentru a putea scrie eseuri cât mai bine documentate, dar și pentru a înțelege mesajul pe care Ion Barbu vrea să îl transmită prin intermediul acestei poezii, eBook-ul despre opera Oul dogmatic conține o serie de materiale menite să îți ușureze pregătirea pentru ora de limba română. Astfel, dacă va trebui să scrii un eseu în care să prezinți tema și viziunea despre lume sau dacă va trebui să explici cele patru secvențe în care se împarte poezia, găsești aici toate detaliile necesare. De asemenea, ți-am explicat motivul pentru care poezia intră în categoria operelor lirice, dar am adus și argumente pentru care textul poate fi considerat o artă poetică.

Citind toate aceste materiale îți va fi mai ușor să înțelegi că poezia „Oul dogmatic” ilustrează atât viziunea lui Ion Barbu asupra sensului poeziei, cât și relaţia dintre aceasta și știința matematică.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Oul dogmatic

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.