Lava de Ion Barbu

Lava este o poezie scrisă de Ion Barbu și inclusă în etapa parnasiană, alături de alte poezii precum: „Munții”, „Arca”, „Banchizele”, „Umanizare”, etc. Toate aceste texte au fost publicate în perioada 1919-1920 în revista „Sburătorul” și sunt caracterizate de prezentarea unui univers mineral și floral ori de aducerea în prim plan a antichității grecești, precum și de virtuozitate prozodică.

Poezia Lava este un text care poate fi inclus în categoria artelor poetice, iar tema pe care poetul o scoate în evidență este reprezentată de procesul de cunoaștere, realizat ținând cont de marile principii universale și a sincronului cu „mișcările” naturii.

Opera este structurată în patru strofe a câte patru versuri, iar pentru a te ajuta să descifrezi mai bine mesajul pe care poetul încearcă să îl transmită, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Pe lângă interpretarea celor patru strofe, accesând acest material vei găsi detalii despre semnificația titlului, elementele de versificație, apartenența la genul liric, precum și alte informații care ți-ar putea fi de folos.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lava de Ion Barbu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.