Tema și viziunea despre lume

Eseul care dezvoltă și explică tema și viziunea despre lume din Joc secund te va ajuta în scrierea temelor de casă. 

Te pregătești pentru examenul de Bacalaureat și vrei să știi cum ar fi trebuit rezolvată cerința pe care au primit-o elevii clasa a XII-a, de la profilul uman, la Bacalaureatul din data de 30.06.2014, când li s-a cerut să scrie un text de 2-3 pagini în care să prezinte tema și viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat, aparținând lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Nichita Stănescu? Citind acest material realizat de profesori specializați în limba și literatura română îți va fi mult mai ușor să înțelegi poezia scrisă de Ion Barbu și să obții punctajul dorit la examen.

Tema poeziei și viziunea despre lume a poetului sunt unele specifice modernismului, acestea fiind reprezentate de ideea autocunoașterii și cea a lumii purificate prin reflectarea în oglindă, exprimându-se concepția autorului despre artă și rolul artistului în lume. Prin intermediul poemului Joc secund, autorul explorează lumea poetică, dar și cea înconjurătoare, prin introspecție și autoreflecţie. (...) Tema poeziei explorează ideea autocunoașterii eului liric, în același timp ilustrând viziunea autorului despre creație. Aceste idei se desprind încă din primul vers al primei strofe, ce corespunde primei secvențe lirice. Astfel, concepția autorului despre poezie este prezentată ca fiind asemănătoare cu cea a lui Platon. Potrivit acesteia, lumea este compusă din realitatea înconjurătoare, pe care Ion Barbu o descrie prin sintagma «calma creastă» și realitatea ideilor, care este exprimată de către poet prin sintagma «adâncul crestei».”

Citește această rezolvare a unui eseu solicitat la subiectul III unde trebuie să prezinți tema și viziunea despre luma din poezia Joc Secund pentru o pregătire exemplară a examenului de Bac.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in