Joc secund

Poezia Joc secund a fost scrisă de către Ion Barbu și face parte din volumul cu același nume, publicat în anul 1930. Poetul a fost unul dintre reprezentanții modernismului în România, iar acest lucru se reflectă și prin opera sa, Joc secund fiind unul dintre poemele care redau foarte bine caracteristicile moderniste. Totodată, poezia reușește să exprime foarte bine concepțiile poetului despre creația lirică, astfel că poate fi inclusă în categoria artelor poetice.

Întrucât Ion Barbu este unul dintre autorii canonici incluși în programa pentru examenul de Bacalaureat, poți opta pentru acest text la examen. Iar pentru ca pregătirea să fie mai ușoară și mai eficientă, poți consulta și acest eBook în care au incluse majoritatea informațiilor pe care trebuie să le cunoști despre poezia Joc secund de Ion Barbu.

Citind eseurile despre poezia Joc secund te vei familiariza cu limbajul folosit de Ion Barbu, îți va fi mult mai ușor să înțelegi ce a vrut să transmită cititorilor, dar vei avea și un punct de plecare pentru scrierea unui comentariu de nota 10 și pentru rezolvarea cerințelor pe care le vei întâlni în manualul școlar. De asemenea, aici vei găsi eseuri de tipul celor de la Bacalaureat care dezvoltă și explică tema și viziunea despre lume sau particularitățile textului poetic din Joc secund, dar și un material care demonstrează apartenența la modernism.

Citește aceste eseuri pentru a vedea și o altă abordare a poeziei „Joc secund” de Ion Barbu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Joc secund

[5]
Review-urile utilizatorilor
 • 29.03.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Foarte bun ! Multumesc !
 • 14.05.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun ! Recomand !
 • 09.01.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 11.07.2021