După melci

Poezia După melci de Ion Barbu a apărut pentru prima dată în revista „Viața Românească”, în anul 1921. În același ani opera a fost ilustrată de pictorul Mihai Teiușanu, însă la scurt timp placheta a fost retrasă de pe piață din cauză că poetul a considerat că textul său a fost înțeles superficial și nu a fost ilustrat potrivit.

La fel ca alte opere ale autorului, poezia „După melci” îndeplinește multe dintre caracteristicile modernismului, tema principală fiind cuvântul și puterea pe care o poate avea acesta. Îți va fi mai ușor să înțelegi stilul lui Ion Barbu și mesajul pe care încearcă să îl transmită autorul, citind cu atenție eseurile despre poezia „După melci”. Pentru a-ți reaminti povestea copilului care găsește un melc în pădure poți citi rezumatul poeziei, iar pentru a învăța cum trebuie să scrii un eseu mai amplu îți recomandăm să citești comentariul. Totodată, fișa de lectură te va ajuta să reții detaliile importante, iar eseul despre apartenența la genul liric îți va fi de folos în momentul în care va trebui să demonstrezi că textul este o poezie.

Accesează eBook-ul despre poezia După melci de Ion Barbu și îți va fi mult mai ușor să înțelegi procesul de maturizare al copilului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

După melci

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 07.10.2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a