Lock

Apartenența la modernism

Lock

Trebuie să demonstrezi apartenența la modernism a poeziei Joc secund de Ion Barbu? Echipa Liceunet îți pune la dispoziție un eseu care te va ajuta să înțelegi caracteristicile modernismului și cum sunt ele evidențiate în poezia Joc secund.

Varietatea tematică, un element modernist esențial, se regăsește în poezia «Din ceas, dedus». Astfel, conform cerințelor moderniste, temele tradiționale sunt înlocuite cu o reprezentare a poeziei și prezentarea sensului acesteia, precum și a relației poeziei cu creatorul său (poetul). Lirismul pur, obiectiv, intelectual, este o altă caracteristică a curentului literar modernist. Ion Barbu (Dan Barbilian) este cunoscut pentru introducerea unei noi viziuni poetice în lirica modernistă, refuzând poezia leneşă și alegând, în schimb, poezia pură, prin care se transpune în universul poetic o realitate esenţializată în forma ideilor.

O altă trăsătură a modernismului, reflectată în opera de față, este ambiguizarea sensurilor. Astfel, pentru a descoperi mesajul poetului, limbajul trebuie decodat, asemenea unei probleme de matematică.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in