Din ceas, dedus

Poezia Din ceas, dedus poartă semnătura scriitorului Ion Barbu și face parte din volumul intitulat „Jos secund” și publicat pentru prima oară 1930.  În anul 1964, datorită indicațiilor editoriale, numele operei a fost modificat și a devenit „Joc secund”. Astfel, este important de reținut că poeziile „Joc secund” și „Din ceas, dedus” au aceleași versuri, însă le poți întâlni sub ambele denumiri. 

Opera este considerată o artă poetică modernă, întrucât tema este legată de nașterea poeziei și a artei, în general. Pentru a vedea cum sunt evidențiate trăsăturile modernismului, dar și pentru a desluși limbajul încifrat a lui Ion Barbu, îți recomandă să citești eseurile pe care le-au redactat profesorii noștri de limba română, dar și materialele care compun eBook-ul „Joc secund”. Vei găsi mai multe interpretări ale poezie și, prin urmare, mai multe idei pentru redactarea propriului eseu.

Consultă materialele pe care ți le punem la dispoziție în eBook-ul Din ceas, dedus pentru a te familiariza cu opera lui Ion Barbu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Din ceas, dedus

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.