Boul și vițeii

Boul și vițeii este numele unei comedii scrise de Ion Băieșu. Opera a fost publicată pentru prima oară în anul 1972, în volumul cu același nume, având ca punct de plecare o întâmplare reală din viața autorului. Acesta nu își mai vizitase părinții de un an de zile, iar în momentul în care s-a dus în satul natal tatăl nu l-a recunoscut, acest eveniment fiind unul dureros și în același timp  revelator pentru autor.

Acțiunea comediei se petrece în București și îi are protagoniști pe frații Nelu și Gelu și pe soțiile acestora. Intriga se declanșează în momentul în care Gelu este înștiințat de fratele său că primise o scrisoare de la tată lor prin care îi anunță că urmează să sosească în capitală. 

Vei descifra misterul vizitei și vei afla mai multe despre desfășurarea evenimentelor accesând și citind rezumatul pe care ți l-a pregătit echipa Liceunet. Astfel, comedia Boul și vițeii de Ion Băieșu va fi mai ușor de înțeles și memorat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Boul și vițeii

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 01.09.2022
    Scris de Profesor de facultate
    Foarte bun rezumat. Te pregătește ca să citești schița și te ajută să-ți aduci aminte conținutul, personajele și ceea ce a dorit autorul să exprime prin această schiță.
  • 25.01.2023
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Nu avem caracterizarea personajului