Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre „În intimitatea secolului 19” este important să menționezi, în primul rând, date despre autor și operă. Este întotdeauna de apreciat dacă știi data publicării textului studiat. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

O adevărată incursiune în lumea Bucureștiului interbelic, „În intimitatea secolului 19”, de Ioana Pârvulescu, a fost publicată pentru prima dată în anul 2005 la editura Humanitas. În urmă cu doi ani, în 2003, autoarea publicase, la aceeași editură, un eseu intitulat „Întoarcere în Bucureștiul interbelic”. Lucrarea de față reprezintă o dezvoltare a acestui subiect.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul operei, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. El nu a fost ales la întâmplare, astfel încât sensul și forma cuvintelor din titlu oferă indicii asupra temei predominante și a mesajului transmis. Fiecare cuvânt ce formează titlul operei este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul operei („În intimitatea secolului 19”) oferă informații despre conținutul și tema pri

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in