Fișă de lectură

Cea mai ușoară modalitate de a reține informațiile importante despre nuvela „Popa Tanda” de Ioan Slavici este realizarea unei fișe de lectură în care să incluzi toate detaliile semnificative. Dacă nu ai mai scris până acum un astfel de material, Liceunet îți oferă o sursă de inspirație. Citind „Popa Tanda - Fișă de lectură” vei vedea care sunt cele mai reprezentative informații pe care trebuie să le menționezi. Astfel, nu uita să precizezi, care este curentul literar și specia literară în care se încadrează, ce semnifică titlul și care este tema operei, dar și câteva detalii despre personaje. 

Alte opere ale autorului: „Pădureanca”, „Budulea Taichii”, „Mara”, „Moara cu noroc”

Specia literară: Nuvelă

Gen literar: Genul epic

Personaje: Părintele Trandafir, sătenii (personaj colectiv), preoteasa, clopotarul Cozonac, Marcu Florii Cucului, Mitru Cătănaș, Măriuca, Ileana, Trandafirică, Costel (familia preotului)

Semnificația titlului: Titlul nuvelei este alcătuit din două cuvinte („Popa Tanda”). Ambele constituie porecla oferită protagonistului de către sătenii exasperați, în urma încercărilor sale de a-i învăța să ducă un trai mai bun. Primul cuvânt denumește ocupația personajului principal, întrucât acesta era preot.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in